Kvarc vagy automatikus - melyik a jobb?

„A házam, az autóm, a hajóm.” Az állapotjelzőkkel kapcsolatos ilyen beszélgetések ritkássá váltak, mivel az állapotjeleknek alapvetően nincs különös jelentése a modern ember számára.

De egy különösen szép órával megmutathatja, hogy rendelkezik stílusával és tudja, hogyan kell a reflektorfénybe helyezni magát. Egy gyönyörű órával kifejezheti a stílus és a precíz kivitelezés iránti különleges érzését. A Standardrolex ugyanolyan "kifogyott", mint más luxuscikkek, amelyek elsősorban csak különösen drágák. A mai vita elsősorban arról szól, hogy automatikus vagy kvarcórát válasszunk, legyen az fából készült karóra, vagy bármilyen egyéb márkás típusu óra.

Olyan játékoktól távol, mint például az intelligens órák és a digitális lépésszámlálók, lehetősége van kifejezni nosztalgikus vagy minimalista életmódját. Ha klasszikus típusú vagy, akkor az automatikus vagy egy kézsebű karóra kell választania. Ezen felül a modern kinézetű kvarcóráknál gyakran van egy olcsóbb alternatíva is, amelyet nem kell befejeznie. Jelenleg sok szép modell van a piacon. De először el akarok mondani valamit az automatikus és kvarcórák hasonlóságairól és különbségeiről, és foglalkozni kell a megfelelő előnyeivel és hátrányaival.

KVARC VAGY AUTOMATIKUS - MI A KÜLÖNBSÉG?

Eredetileg csak mechanikus órák álltak rendelkezésre, amelyek egy speciálisan feltekercselt acélrugóval működtek. Ez magában foglalja a már említett automatikus órákat és azokat is, amelyeket kézzel készít. A kézi szélórákban az energia a forráshoz kerül a rugóba (a tekercselő korona) elfordításával, amely ezután megindítja a mozgást. Itt vehet egy közelebbi pillantást a korona segítségével a példa a korona csörgőkígyó.

Ezzel szemben az automatikus órák mozgása felfordul, miközben az óráját a csuklóján viseli. Itt mozgatható forgórész van felszerelve, amelyet a szokásos mindennapi mozgás elforgat, és a rugót feltekercseli. Az Ön számára az az előnye, hogy nem kell gondolni az órájára. Csodálatos, kortárs szellem, hogy kinetikus energiát használjon, és ne csak hagyja, hogy kioldódjon. Egyfajta retro tevékenység-követő, ha úgy tetszik.🙂

A kvarcórák a későbbi napok fejlesztése. Velük a mérnököknek sikerült felhasználniuk a kvarckristályok természetes rezgéseit az órakezelő meghajtásához a szükséges sebességgel. Bulova kvarc karóra Bulova Alpha karóra. Ez egy fantasztikus remekmű! 🙂Abban az időben a Bulova volt az egyik első óra, amely ma is nagyon elegáns, viszonylag olcsó órákat gyárt.

Összességében természetesen a műszaki fejlődés nem vezetett a mechanikus órák végéhez. Ehelyett a modern kvarc hajtásokat, amelyek energiát fogyasztanak elemekből vagy gombelemekből, általában az alacsony és a közepes árú szegmensekben használják. A mai kvarcórák alapvetően csak kis elemekből vagy gombelemekből nyerik energiájukat. A magas ártartományban azonban az automatikus hajtásokat szinte mindig telepítik. Államszimbólum az ínyencek számára.

KVARC VS. AUTOMATIKUS - KÖVETKEZTETÉSEM: MILYEN ELŐNYÖKRE SZÁMÍTHAT?

A kvarcórák előnyei:

Mutassa meg pontosan az időt.
Nagyon robusztusak és ütésállóak, így bárhová magával viheti, és élvezheti szabadidejét.
Általában olcsóbb vásárolni.
A működési költségek szintén alacsonyabbak.

A mechanikus órák előnyei:
Adjon megjelenésednek valami különlegeset, és diszkréten beszéljen az ízlése és stílusa iránt.
Kézműves művészet remekművei, és minden technológiai rajongót lenyűgöznek.
Majdnem vásárol egy órát, amely saját személyiségével rendelkezik.
Általános szabály, hogy kifinomultabb és gondosan gyártott, ezért tartósabb.
A kiváló minőségű másolatoknak gyakran megvan a saját története, amelyet elkészíthet saját.

Read more