Gyógynövények tüdőgyulladás ellen

A tüdőgyulladás a tüdőt érintő fertőzés, amely gyakran lázzal, fájdalommal és a légutak görcsös változásával jár. Ha egészséges alanyokban ez körülbelül két vagy három hétig tarthat, gyermekeknél, időseknél és gyenge testűeknél ez sok gondot és különös figyelmet igényel. A gyógynövényekkel való törődés nagy segítséget jelent a tüdőgyulladás gyógyulásában, mivel a természet számos balzsam növényt és gyógynövényt kínál a probléma orvoslására.

A tüdőgyulladást általában olyan baktériumok okozzák, mint a strep a tüdőbe, ahol szaporodik és fertőzéseket okoz. Megfázás vagy szezonális megbetegedések következménye lehet, mivel a test már legyengült, de figyelembe kell venni, hogy a legyengítő krónikus betegségekben szenvedők minden bizonnyal hátrányosabb helyzetben vannak és a fertőzés veszélyének vannak kitéve. Itt a tüdőgyulladás elleni gyógynövényes kezelés hasznos lehet mind a betegség előrehaladott stádiumában, mind annak megelőzésére, hogy megvédje magát a fertőzés kockázatától, különösen a hidegebb évszakokban.

A fitoterápiát mindig is a alternatív módszerek kiváló alternatívájának tekintették, és megelőzheti és leküzdheti az emberi egészséggel kapcsolatos számos betegséget, beleértve a szorongást is; fedezze fel az illóolajokat a szorongás leküzdésére.

Először is jó figyelembe venni, hogy a tüdőgyulladás olyan tünetekkel jelentkezik, mint a láz, gyors légzés és szívverés, hányinger és hányás, szédülés, hidegrázás és mellkasi fájdalom.

A gyógynövények segíthetnek mindezen tünetek leküzdésében, ugyanakkor növelhetik a szervezet immunvédelmét , hogy a test erősebbé váljon és készen álljon szembenézni a tüdőgyulladással az év bármely szakában. Különösen a tüdőgyulladás kezelésére használhatunk illóolajokat masszázsként, amelyeket eukaliptusz és menta illóolajok felvitelével végezhetünk a kezelendő területeken. Az olajok nyugtató és balzsam hatásúak, ezért segítenek a jobb légzésben és megnyugtatják a szívverést. Ugyanakkor fel lehet oldani egy medence forró vízben, és az értékes füstölés alapjává válhatnak.

Terpentin olaj is hasznos masszázs a mellkas területén, köszönhetően a balzsam és nyugtató hatása van. További segítséget nyújt a magok világa, különösen a szezámmag és a lenmag . Nem mindenki tudja, hogy ezek a természet ajándékai segítenek a tüdőgyulladás kezelésében, köszönhetően annak, hogy feloldják a nyákot, és ezért képesek kiüríteni a gyógyulást várva. Ha a két növény magját mézzel és citrommal összekeverjük, és az elegyet felforraljuk, egy csodálatos szirupot kapunk, amely tökéletes a köhögés csillapítására és a tüdő területének megnyugtatására.

A görögszéna magjait széles körben használják a tüdőgyulladás gyógynövényes gyógyszereiben is, mivel hatékony mukolitikus hatást fejtenek ki, különösen, ha szinergiában helyezik őket a fekete borssal.

A gyógynövények sokat segíthetnek a tüdőgyulladás kezelésében, de fontos a dedikált étrend betartása

A diéta kell alkalmazni, ha szenved tüdőgyulladásban alapul folyamatos és állandó fogyasztása ásványi víz , belekortyolt, kis adagokban, és soha nem ivott jéghideg. Két-három óránként el kell fogyasztania egy adag választott friss gyümölcsöt , hogy segítsen a szervezetnek értékes ásványi sókkal és vitaminokkal ellátni magát.

Ez a diéta főleg a téli időszakban és fizikailag gyengékben élő emberek számára kéri, hogy az antitestek robusztusabbá váljanak a bakteriális rohamok megelőzésében. A megelőzés gyakorolható bizonyos gyógynövények és fűszerek, például kurkuma , nagy antibakteriális szer , gyömbér, valamint infúziók és gyógyteák, például tüdőfű és kakukkfű , valódi balzsam- és fertőtlenítőszer-források bevitelével is .

A tüdőgyulladással alkalmazott gyógynövényes kezelés rövid idő alatt ígérkezik gyógyulásra, de ha a betegség akut formában és különösen gyenge alanyokon jelentkezik, akkor kötelező a szakorvosi ellenőrzés, hogy még a súlyos problémák sem fordulhassanak elő.

A gyógynövények megelőzésben történő alkalmazása továbbra is nagyon intelligens gesztus, mellékhatások nélkül, és mindenekelőtt a légzőrendszer jó egyensúlyának megteremtésére irányul, amely télen annyira ki van téve, de ugyanolyan kényes az év bármely szakában.

Read more