Illóolajok a fürdőkhöz: Pihentesse testét és elméjét

Az illóolajokat évszázadok óta használják terápiás tulajdonságaik miatt. A növényi kivonatokból készült olajokat fizikai és pszichológiai körülmények sokaságára használják. A bőrproblémák, gyulladások, izomfájdalmak, álmatlanság és stressz csak néhány olyan állapot, amelyet történelmileg illóolajokkal kezeltek.
Az ezekből a növényi kivonatokból készült fürdőolaj kombinálható és testreszabható az Ön igényeinek megfelelően.

Illóolaj receptek fürdőkhöz

Az illóolajok közvetlen hozzáadása a fürdőhöz néha bőrirritációt okozhat, és előfordulhat, hogy nem épül be jól a vízbe (ennek oka az olaj és a víz nem teljesen keveredő oka!). Ehelyett adja hozzá a választott esszenciális fürdőolajat a fürdősókhoz, vagy a himalája sóhoz.

Egyszerűen keverjen össze 10-15 csepp illóolajat és pár teáskanál jojobaolajat egy fél csésze fürdősóval, majd töltse fel a vízbe. Ha nincs kéznél fürdősó, próbálja meg hozzáadni a fürdőhöz illóolajokat egy hordozóolajhoz, például jojoba, kókuszdió vagy mandula.
Keverjen össze két uncia hordozóolajat 15-20 csepp illóolajjal egy üvegben vagy tégelyben. Alaposan rázza fel, majd szórja szét meleg fürdővízben. Ez a formula segít az illóolajok hordozásában, így azok könnyebben elérhetik a bőrt, mintha egyedül lennének. Lélegezzen mélyen, amikor az illóolajok elpárolognak, hogy csodálatos aromaterápiás előnyökhöz jussanak.

Pihentető illóolajok

Mivel a kikapcsolódás és a fürdési idő együtt jár, íme nyolc illóolaj és terápiás előnyeik , amelyek segítenek megnyugtatni a testet és az elmét. Feltétlenül vásárolja meg a legtisztább illóolajokat azáltal, hogy organikus lehetőségekre törekszik.

A levendula egy gyakori gyógynövény, amely mindenben megtalálható a testápolási kezelésektől és a testápolóktól a kulináris élvezetekig. Ha ezt az olajat hozzáadják a fürdőhöz, csodálatos a stressz és a szorongás csökkentésére, és történelmileg fejfájás és álmatlanság esetén is használják.

A ylang-ilang egy kevésbé ismert illóolaj, amely nagyon hasznos stressz és szorongás esetén. Álmodozó fürdőolaj-kombinációhoz próbálkozzon az ylang-ylang keverésével levendulával, rózsával vagy szantálfaolajjal.

A fürdőjéhez hozzáadott tisztító zsályaolajjal azonnal érezni fogja, hogy a feszültségrétegek elolvadnak. Próbálja ki az irodában töltött stresszes nap után. A muskotályzsályával jól párosul a narancs, levendula, muskátli és szantálfa.

A narancs illóolaj a narancs héjának összenyomásával készül. Néhány meglepő felhasználási lehetőség ennek a jól ismert aromának az izomlazítás, valamint a szorongás és a stressz csökkentése.

Úgy gondolják, hogy a rózsa illóolaj nyugtatja a bőrt és az idegrendszert. Kombinálja a rózsaolajat kamillával, szantálfával vagy klarisszal egy nyugodt mosáshoz lefekvés előtt.

A szantálfa illata általában parfüm. De gyógyító tulajdonságainak története a köhögéstől az emésztési zavarokig és az álmatlanságig terjed! A szantálfa illóolaj hozzáadása a fürdőhöz segít csökkenteni a szorongást és a stresszt egy hosszú nap után.

Lehet, hogy ismeri a virágot, de tudta, hogy illóolajként a muskátli segíthet csökkenteni a szorongást és csökkentheti az álmatlanság hatásait? Ez a nyugtató illóolaj jól párosul levendulával a kétszeres relaxációs erő érdekében.

Miért jó

Az illóolajok hozzáadása a fürdési időrendhez csodálatos módja a fizikai kikapcsolódás és a nyugodt elme elősegítésének. Nyugodj meg, tudván, hogy az illóolajokban található természetes növényi kivonatok vegyi anyagok nélkül egészséges terápiás előnyöket kínálnak.