Fa Napszemüvegek

A fából készült szemüvegek kiemelik a stílusod


Gyakran a műanyag vagy polikarbonát keretek élénk színűek. Ez pedig figyelmen kívül hagyja magát az arcodtól. Másfelől a fa természetesen keveredik az arcod többi részével. A fából készült szemüvegek előnye, hogy fokozzák a stílusod anélkül, hogy túl sok figyelmet szentelnének magukra. Ezáltal kellemesen hiteles varázslatos megjelenést ad. 
A fából készült szemüvegek környezetbarát kiegészítők.
A szemüvegkeretek fogyasztói hulladékból vagy növényi alapú olajokból készülnek. A műanyag azonban nem bomlik le és nem romlik az idő múlásával, mint a fa . A polikarbonátok még rosszabbak, mivel tovább bonthatják és károsíthatják a rákkeltő anyagokat. A fából készült keretek messzemenőkig a leginkább Földbarát szemüvegkeretek. 
A szemüvegkereteknek nagyon széles választékát találhatjuk üzleteinkben. Polikarbonát vagy műanyag szemüveg vásárlásakor az emberek általában csak a szín alapján választanak. De a fa szemüvegkeretek egyik előnye, hogy többféle fa anyagból készülnek, ezáltal rengeteg színskálával rendelkeznek. Például: bambusz, szívfa, vörösfenyő, tikfa stb. (cikkünkben olvashatsz a készítésükről)

A fából készült szemüvegek rendkívül testre szabhatók.
A rendelkezésre álló fa szemüvegek többsége már festett. Azonban, ha Ön a kézműves vagy művész lélek, akkor a „csupasz keret” stílusát is megkaphatja. Ez csak egy egyszínű fa, melyet tetszőleges módon díszíthet, bármilyen színben.
Festheti őket természetes színezékekkel és olajokkal, vagy sokféle ragasztó kristályt vagy gyöngyöt helyezhet a keretre. Bármi kitalálhat, ha megvásárolja a csupasz keretstílust, hogy saját egyéni megjelenést hozzon létre.

A fából készült szemüvegek erősek és tartósak. Van egy olyan tévhit, hogy a műanyag poharak erősebbek, mint a fa. Ez természetesen egy elveszett mítosz. Ez azért van, mert a legtöbb fa szemüvegkeret nem egyszerűen egy darab fából készült. A fát több órán át rétegező technikával préselik össze. Ezáltal a keretek erősek és tartósak. Egy extra réteg fehérítő bevonat is hozzáadódik. Ez a keretet ellenállóvá teszi az elemekkel szemben, így nem kell minden évben cserélni őket a lencsékkel együtt. 
A legjobb bambusz napszemüveg és a legjobb fa napszemüveg kombinálja az árat és a minőséget, így biztosítva a legmagasabb értéket. Azonban a legjobb bambusz napszemüveg elég drága lehet, mert a bambusz anyagát meg kell fizetni. A legjobb fából készült napszemüveg egy kicsit olcsóbb, mert a faanyag sokféle forrásból származhat.
Nehéz lehet megtalálni a legjobb fából készült napszemüveget, mert a legtöbb gyártó túl sok választékot kínál.

A napszemüveget elsősorban szemvédő eszközként használják. A nap fénye, a durva napsugarak károsíthatják érzékeny szemünket. A napszemüveget azonban más esetekben is használják a fényes, nagy energiájú napsugárzás mellett. Ma a hírességek napszemüveget viselnek, hogy megakadályozzák az emberek vagy a rajongók felismerését. A napszemüveget viselő hírességek azonban biztonsági óvintézkedésekként kezdődtek.

A színészeket és színésznőket arra kérték, hogy napszemüveget viseljenek, hogy megvédjék szemüket a fényes és vakító fények káros hatásaitól. Következésképpen a ragyogó fények, mint például a filmkészletek lámpái, vagy a forró nyári napon a napsugarak nagy hatással lehetnek arra, hogy egy személy valamilyen formájú szemrákot vagy más szembetegséget kap. A napszemüveg viselése csökkenti ezt a valószínűséget. A napszemüveget vagy más szemvédő dolgot is sok szakmában és eseményben használják, mint például az extrém sportok és a vegyi anyagokkal foglalkozó események.
A fából készült napszemüvegek előnyei: Környezetbarát, trendi, egyedi, kényelmes, hipoallergén.

Mit jelent a polarizált napszemüveg?

Ha a napszemüveg polarizált , akkor beépített polarizáló szűrőjük van, amely lehetővé teszi a fényvisszaverődések csökkentését vagy akár teljes eltávolítását . A különbség a polarizáló lencsék és a normál lencsék között elképesztő, ha nem is lenyűgöző. Különösen az autósok számára ajánlott polarizáló lencséket alkalmazni, mivel ezek kiszűrik a nedves utak vagy más járművek fényszóróinak minden visszaverődését. Ez az utazást nemcsak kellemesebbé, hanem sokkal biztonságosabbá teszi.

Vigyázat! Az LCD-technológián alapuló kijelzők - például a mobiltelefon-kijelzők vagy a számítógépmonitorok - polifilterrel vannak felszerelve. Sajnos ez okozhatja a képernyő feketének és sokkal rosszabb megjelenését. Ennek oka az, hogy a kijelző és a polarizált lencsék szűrőfunkciói átfedésben vannak és felerősödnek.

Mennyi UV-védelemnek kell lennie egy pár napszemüvegnek?

Az EU-ban értékesített összes napszemüveget CE-jelöléssel kell ellátni . Ezt le kell nyomni vagy le kell nyomtatni a templomban. A CE-jelölés minőségi pecsét és bizonyítja, hogy a napszemüveg megfelel az EU-irányelvek alapvető biztonsági követelményeinek. Ezek azonban csak a legalapvetőbb biztonsági követelmények, mivel nem minden napszemüveget tesztelnek külön-külön. Ha olyan napszemüveget szeretne, amely lehetővé teszi, hogy tiszta lelkiismerettel járhasson a napfényben, mivel ez nagyon jól védi a szemét, kérjen tanácsot egy optikustól.
Az optikusnál ellenőrizheti, hogy minden egyes szemüveg UV-védelemmel rendelkezik-e egy speciális mérőműszerrel . A fénynek magas szín spektruma van, különböző hullámhosszúsággal. Nem minden napszemüveg védi a sugárzástól. Az úgynevezett kék fény, a hullámhossza 480 nm elérni. A napszemüveg, amely még ellene is véd, a lehető legjobb védelmet nyújtja a szemének.

Fa kiegészítők karbantartásáról itt olvashatsz!