Aroma Diffúzorok

Az illóolajok diffúzorai hasonlóak a párásítókhoz. Az illóolajokat elpárologtatják és a levegőbe oszlatják szét. Ez lehetővé teszi, hogy az olajok előnyeit belélegezve kerüljenek a szervezuetünkbe. A diffúzor használata az egyik legmegfelelőbb módja az illóolajok eloszlatásának. Bár sokféle formában és méretben léteznek,  de a legtöbb illóolaj-párologtatót alapvetően ugyanúgy használják.

Az első lépés a diffúzor jó helyének kiválasztása. Általában szilárd felülere célszerű elhelyezni, például asztalra vagy éjjeliszekrényre. Miután találtunk neki helyet, vegyük le a fedelét és töltsük fel a diffúzort sima csapvízzel. Győződjünk meg róla, hogy nem töltöttük túl a vízszint jelőlés fölé. Ezután adjunk hozzá néhány csepp illóolajat. Minél több csepp adódik hozzá, annál erősebb lesz az aromája. Hozzáadhatunk akár 3-10 cseppet is. Ezt követően egyszerűen tegyük vissza a fedelet, és kapcsoljük be a diffúzort. Minden

használat után célszerű kitisztítani a készülékünket.
Az ultrahangos illóolaj-diffúzorok az egyik legnépszerűbb eszköze az illóolajok párologtatásának. A 2018-as legjobb illóolaj-diffúzorok közül sokan ebbe a kategóriába tartoznak. Az ultrahangos illóolaj diffúzor a víz és az illóolajok rezgésével működik, amíg el nem párolog, és finom pára formájában eloszlik a levegőbe. Ebben a folyamatban nem használja a hőt, így nem kell aggódnia a veszélyeztetett olajok integritása miatt.

Mivel az ultrahangos illóolaj-diffúzorok vizet használnak, a levegőben páratartalmat hoznak létre. Vannak, akik ezt értékelik, különösen a téli hónapokban. Ők is olcsóbbak, mint a porlasztók, és nem használják az olajat olyan gyorsan. Természetesen szüksége van vízre a diffúzorok működtetéséhez, és ezeket időnként meg kell tisztítani.

Jó éjszakai alvás

Az aromaterápia használatának egyik legfőbb oka, hogy ideális módja annak, hogy egy hosszú és kihívást jelentő nap után ellazítson. tanulmányok szerint az aromaterápia használata 20-30 perccel lefekvés előtt segít Önnek elaludni. Ez segít az alvási zavarok javításában és az álmatlanság leküzdésében.

stressz enyhítésére

Az aromaterápiás diffúzor használatának másik oka, hogy segít a stressz csökkentésében. Több illóolaj segítségével pihentető és nyugodt légkört hozhat létre a környezetünkben. Ez hasznos lehet az egész család számára. megnyugtató hatással lesz mindenki elméjére. Ráadásul jó a szorongás kiküszöbölésére és a hangulat javítására is.

Támogatja a jó légzőszervi egészséget

Az aromaterápia egyik fő oka, hogy javítja a légzőszervi problémákat. segít a nyálkahártya eltávolításában és a tüdőből származó gyulladás csökkentésében. Ez hasznos lehet torokfájás esetén is. Továbbá az aromaterápia hasznos lehet az asztmával és krónikus hörghurutban szenvedő betegek számára is.